Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane sardynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6
sardynki 1 puszka
musztarda 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
cytryny 4 plastry
curry 1/2 łyżeczki
natka pietruszki
sól
pieprz
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane sardynkami

Jaja obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sito. Dodać osączone z oliwy sardynki, majonez, cebulę, sok z cytryny, curry, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić masą połówki jaj, przybrać je natką pietruszki i plasterkami cytryny, ułożyć na półmisku udekorowanym sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak