Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASZEROWANE BURAKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 25 dag
ryż 3 dag
cebula 1 sztuka
buraki 1/2 kg
śmietana 3 łyżki
olej
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
pieprz czarny do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FASZEROWANE BURAKI

Ryż ugotować. Buraki oczyścić, upiec, wydrążyć środek. Mięso pokroić i podsmażyć z cebulą. Zdjąć z ognia, pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, połączyć z ryżem. Farszem napełnić buraki a następnie w naczyniu żaroodpornym zapiec w piekarniku, uprzednio podlać jeszcze wodą, dodać tłuszcz. Pod koniec polać śmietaną. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 05.04.2013 15:23
fajny przepis ,wypróbuję go
Magula 29.01.2012 09:58
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak