Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z JOGURTU I TWAROŻKU HOMOGENIZOWANEGO

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 4 łyżki
jogurt 1 szklank
syrop malinowy 4 łyżki
cukier
Żelatyna wieprzowa Prymat
serek homogenizowany 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z JOGURTU I TWAROŻKU HOMOGENIZOWANEGO

Żelatynę namoczyć w 2 łyżeczkach zimnej wody, gdy napęcznieje, rozpuścić 2 łyżkach gorącej wody – zagotować i później ostudzić. Jogurt z twarożkiem zmiksować, dodać syrop malinowy, cukier i na koniec ostudzoną żelatynę. Wymieszać, przelać do salaterki i ostudzić. SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.09.2012 00:13
fajny deser tylko nie spotkałam zielonej żelatyny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak