Sposób przygotowania

na patelni lub rondelki rozpuścić masło i dodać do niego mąki, tak by uzyskać złotą zasmażkę. Dodać wody i mleka. mieszać do zgęstnienia. dodać łyżeczki musztardy oraz przyprawić pieprzem i kucharkiem do smaku.
Jeśli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak można dodać więcej musztardy.

tak przygotowanym sosem obleć wcześniej ugotowane na twardo jajka pokrojone na ćwiarteczki.

Idealne do ziemniaczków i jakiejś mizerii.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    emylka86

    czasem do sosu wraz z mlekiem i wodą dodaje także drobno pokrojoną cebulkę.
  • 3
    original
    Opublikowano

    emylka86

    Naprawdę bardzo szybki, prosty i pyszny obiad!
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha,dawno nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    oo muszę kiedyś spróbować;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    spróbuj spróbuj, przepis jest na prawdę banalny, a moja cała rodzina takim obiadem zajada się aż uszy się trzęsą : )

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !