Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
margaryna 1 kostka
cukrier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 4 sztuki
śmietana 4 łyżki
Krem:
śmietana kremówka 1/2 litra
Śnieżka w proszku 2 opakowania
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
woda 0,5 szklanki
mleko skondensowane 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka

CIASTO;
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i piec przez 40 minut w 180 stopniach.
KREM:
Ubić śmietanę ze Śnieżką, dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Posmarować pierwszy placek masą, przykryć drugim plackiem.
KARMEL:
Mleko skondensowane w puszce gotować 2 godziny. Jak przestygnie wylać na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 01.05.2012 15:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak