Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ulubione ciasto
Farsz:
grzyby suszone 5 dkg.
cebula 2 szt.
masło 2 łyżki
sól
ponadto :
cebula dymka ze szczypiorkiem
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
kapusta kwaszona 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą i grzybami

przygotować farsz do garnka włożyć kapustę wlać odrobinę wody dodać wcześniej namoczone suszone grzyby i łyżkę masła całość zagotować i po zagotowaniu się zmniejszyć ogień gotować do miękkości cebulę obrać posiekać zeszklić na pozostałym maśle dodać ugotowaną kapustę z grzybami wymieszać i chwilę smażyć ok.5min.wystudzić i zemleć wszystko w maszynce do mięsa wymieszać z bułką tartą,świeżo zmielonym pieprzem i jeśli trzeba to solą,następnie przygotować sobie ciasto w/g swego ulubionego przepisu wałkować i przy pomocy szklanki lub foremek wycinać kółka na środek każdego nakładać farsz i mocno sklejać brzegi ugotować w osolonym wrzątku od wypłynięcia ok.3min.cebulę dymkę umyć osuszyć pokroić i podsmażyć na oliwie a następnie polewać ugotowane pierogi,po wierzchu posypać świeżo zmielonym pieprzem i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.03.2014 20:41
Smakowite.
IKrakowianka 21.09.2013 21:15
uwielbiam takie pierogi
jogobella231
jogobella231 03.06.2012 11:04
super
parysek10 18.02.2012 20:31
Bardzo smaczne, polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak