Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jaja 8 sztuk
cukier 30 dag
margaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
zapach pomarańczowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mak 30-40 dag
białko 3 sztuki
miód 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z makiem

Żółtka utrzeć z cukrem i dodawać do niech ser i rozpuszczoną wcześniej margarynę, wymieszać dokładnie, dodać budyń. Ubitą pianę z białej i zapach pomarańczowy wymieszać. Mak, cukier, bułkę tartą, miód i proszek do pieczenia i wymieszać. Z białek ubić masę, dodać do maku, wszystko wymieszać. Na dno blachy pokruszyć cienką warstwę herbatników, wyłożyć na nie masę makową i zapiec. Na zapieczoną masę makową wylać ser. i Piec aż uzyska złoty kolor. Można polać polewą czekoladową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek5 20.03.2012 16:46
pycha
jolanta19 09.01.2012 19:01
może być dobry
gottrina 09.01.2012 18:52
wow to co lubie w jednym sernik i makowiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak