Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 20 dag
boczek wędzony 10 dag
kiełbasa 10 dag
cebula 1 sztuka
olej 4 łyżki
ryż 20 dag
bulion 1/2 litra
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
bazylia 1/2 łyżeczki
sól do smaku
seler naciowy 2 łodygi
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z ryżem

Kiełbasę oraz boczek należy pokroić w kostkę. Mięso należy obsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Cebulę należy obrać i drobno posiekać. Podrumienić ją na oleju, dodać boczek i lekki poddusić razem. Dodać ryż, po podsmażeniu dolać bulion, wrzucić kiełbasę, liść laurowy i doprawić do smaku. Poddusić około 15 minut. Paprykę i selera należy dokładnie umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Dodać do potrawy i poddusić przez około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.01.2014 12:30
świetny obiadek
Iwusia 08.08.2010 15:55
Coś wspaniałego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak