Sposób przygotowania

Kiełbasę oraz boczek należy pokroić w kostkę. Mięso należy obsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Cebulę należy obrać i drobno posiekać. Podrumienić ją na oleju, dodać boczek i lekki poddusić razem. Dodać ryż, po podsmażeniu dolać bulion, wrzucić kiełbasę, liść laurowy i doprawić do smaku. Poddusić około 15 minut. Paprykę i selera należy dokładnie umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Dodać do potrawy i poddusić przez około 5 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Coś wspaniałego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !