Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na herbatnikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 75 dag
jaja 3 sztuki
rodzynki 10 dag
olej 4 łyżki
cukier 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kasza manna 2 łyzki
herabtniki 4 paczki
polewa czekoladowa 1 opakowanie
zapach waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na herbatnikach

Ser zmielić dwukrotnie w maszynce i wymieszać z cukrem, olejem(3 łyżki), mąką ziemniaczaną i zapachem waniliowym. Białka ubić na sztywno. Białka ubite, żółtka i rodzynki wymieszać. blachę wysmarować pozostalym olejem (1 łyżka), posypać kaszą manna. Ułożyć połowę herbatników , wyłożyć masę serową. Wierzch nakryć pozostałymi herbatnikami. Piec ok. 50 min w temp 180 stopni. Po wyjęciu ciasta. przygotowyjemy polewę czekoladową według przepisu na opakowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 09.01.2012 19:02
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak