Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: cebule obrać i pokroić w krążki. Do garnka wlać ocet, wino, ¾ szklanki wody, dodać cebule, ziela angielskie Prymat, liść laurowy Prymat, jałowiec Prymat, cukier i zagotować. Czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć z 1 łyżeczką soli. Mięso natrzeć przygotowanym czosnkiem, a następnie zalać gorącą marynatą. Ostudzić i wstawić na 2 doby do lodówki. Następnie wyjąć mięso z marynaty, włożyć do brytfanny, polać olejem, przykryć i piec 1 godz.30 min – 2 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Podczas pieczenia polewać marynatą, a później sosem. Gotowe mięso posmarować śmietaną i piec jeszcze 10-15 min. Sos zagotować, doprawić solą, pieprzem Prymat i podać w sosjerce.

Pieczeń pokroić w plastry i podawać z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką szparagową.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    sup[er pieczeń na zdjęciu
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    mnie nigdy nie wychodzi taka pieczeń jak na zdjęciu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mylące zdjęcie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !