Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w cytrynowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
cytryny 5 szt
cukier 3 łyżki
rosół z kostki 250 ml
śmietana 150 g
natka 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w cytrynowym sosie

1. Udka umyć. Cytryny wyszorować, z 2 zetrzeć skórkę i wyciśnąć sok. Sok wymieszać z 2 łyżkami skórki, doprawić cukrem, solą, pieprzem. Zalać nim udka, odstawić na 30 minut. Osączyć. Piec na kratce z podłożoną blachą 30-35 minut w 200 stopni C
2. Sok z cytryn chwilę gotować z rosołem i śmietaną. Cytryny pokroić w plasterki i ćwiartki. Przybrać nimi udka, posypać natką. Osobno podać sos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 10.01.2012 19:00
super
cooleczka 09.01.2012 17:27
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak