Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dkg
jajko 2 szt
sok pomarańczowy 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki inaczej

Z mąki, jajek, proszku do pieczenia i soku zarobić gładkie ciasto. Jeżeli ciasto wyjdzie nam zbyt twarde musimy dolać jeszcze odrobinę soku. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko i kroimy na wąskie paski. Każdy pasek zwijamy na kształt faworka. Pieczemy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe posypujemy cukrem pudrem lub polewamy miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewaaa 10.01.2012 02:05
W sam raz na tłusty czwartek :)
1j1o1l1a1 09.01.2012 16:54
już czuć, że...karnawał:)
Emilia22 09.01.2012 16:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak