Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort owocowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone truskawki 40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 łyżek
cukier puder 6 łyżki
kremówka 1/2 l
sok pomarańczowy 8 łyżek
cukier 2 łyżeczki
olejek śmietankowy do smaku
herbata zielona 1 łyżka
Biszkopt 4 szt
jogurt truskawkowy 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: tort owocowy

żelatynę namoczyć w 4 łyżkach soku truskawki zmiksować z cukrem pudrem połączyć z jogurtem i zmiksować 2 raz 4 łyzki soku podgrzać i zmiksować z kremem owocowo jogurtowym schłodzić zimną kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z masą poncz;zieloną herbatę zalać połową szklanki gorącej wody parzyć kilka minut dodać kilka kropelek olejku cedzić i cukier dodać poncz schłodzić i potem nasączyć biszkopty i przekładać kremem i wierch i boki na koniec udekorować listkami motylkami itp

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 09.01.2012 16:55
ładniutki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak