Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ORZECHOWIEC

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 20 dag
margaryna 1 szt
jajko 2 szt
miód 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ORZECHOWIEC

Zagnieść ciasto i upiec 3 placki.2 łyżki miodu,10 dag margaryny, 10 dag cukru pudru i 30 dag orzechów włoskich zagotować w garnku i wyłożyć na trzeci placek i upiec.MASA;1 szklankę zagotować z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym, niewielkiej ilości mleka ok. 1/3 szklanki wymieszać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 1 łyżkę mąki pszennej wlać do gotującego mleka-ugotować budyń jeszcze ciepłą masę zmiksować z 1/2 margaryny.Masą przełożyć placki.Na wierzch placek z orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.05.2013 12:19
Uwielbiam to ciasto, a moja szwagierka robi je obłędne
PaniMISIOWA 30.01.2012 20:13
cud miód!
agnieszka137 09.01.2012 17:56
lubię takie ciasto:)
1j1o1l1a1 09.01.2012 17:02
mniam:)
caralajna 09.01.2012 16:35
wygląda rewelacyjnie, trochę się pogubiłam w opisie, ale i tak mi się podoba :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak