Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto i upiec 3 placki.2 łyżki miodu,10 dag margaryny, 10 dag cukru pudru i 30 dag orzechów włoskich zagotować w garnku i wyłożyć na trzeci placek i upiec.MASA;1 szklankę zagotować z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym, niewielkiej ilości mleka ok. 1/3 szklanki wymieszać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 1 łyżkę mąki pszennej wlać do gotującego mleka-ugotować budyń jeszcze ciepłą masę zmiksować z 1/2 margaryny.Masą przełożyć placki.Na wierzch placek z orzechami.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda rewelacyjnie, trochę się pogubiłam w opisie, ale i tak mi się podoba :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mniam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    lubię takie ciasto:)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    cud miód!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam to ciasto, a moja szwagierka robi je obłędne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !