Sposób przygotowania

W wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Make przesiewamy do miski, dodajemy cukier i oliwę oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy gęste, elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczka i zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość jeszcze raz szybko je zagniatamy, dzielimy na 4 części, rozwałkowujemy okrągłe blaty jak na pizze i układamy na blaszce. Wierzch ciasta smarujemy pikantnym sosem pomidorowym. Cebule obieramy, kroimy w plasterki, które rozdzielamy na pierścienie i układamy na blatach ciasta. Tofu kroimy w kostkę i również układamy na cieście. Ciasto składamy na pół a brzegi ciasta zawijamy i zlepiamy jak pierożek. Calzone przekładamy na oprószoną mąką blachę do pieczenia.Pieczemy 15 -20 min w 200st.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    extra! też lubię zdrowo i smacznie :) sos arrabiata to dla mnie nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    sos arrabiata to pikantny sos pomidorowy, włoski - pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    elaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !