Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka agrestowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 1 kg
spirytus 2 szklanki
woda 1,5 szklanki
laska wanilii 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka agrestowa

Owoce agrestu umyć, wrzucić do dużego słoika i lekko rozgnieść. Dodać cukier, laskę wanilii, oraz wymieszany spirytus z wódką. Tak przygotowane wymieszać (wstrząsnąć), zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce na około 3 tygodnie. Po upływie tego czasu nalewkę przefiltrować i przelać do butelek. Najlepszy smak osiąga przechowywana w chłodnym miejscu (i ciemnym) po około pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.07.2012 18:47
Włąsnie nastawiłam owoce na nalewkę
Stenka 01.07.2012 08:00
jeszcze agrestowej nie robiłam, a mam krzak agrestu
kate.500 27.01.2012 07:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak