Sposób przygotowania

Owoce agrestu umyć, wrzucić do dużego słoika i lekko rozgnieść. Dodać cukier, laskę wanilii, oraz wymieszany spirytus z wódką. Tak przygotowane wymieszać (wstrząsnąć), zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce na około 3 tygodnie. Po upływie tego czasu nalewkę przefiltrować i przelać do butelek. Najlepszy smak osiąga przechowywana w chłodnym miejscu (i ciemnym) po około pół roku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    jeszcze agrestowej nie robiłam, a mam krzak agrestu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Włąsnie nastawiłam owoce na nalewkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !