Sposób przygotowania

Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w piórka, a czosnek przeciskamy przez praskę. Pory oczyszczamy i kroimy w 0,5 cm plastry. Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki, tak aby w każdym były po 2 kostki Rumienimy na smalcu. Mięso przykrywamy i dusimy ok 15 minut. Wysypujemy cebulę i dusimy 5 minut. Dodajemy czosnek, paprykę i bulion. Dusimy jeszcze ok 10 minut. Dodajemy pora. Dusimy,aż por zmięknie, a bulion nieco zredukuje objętość.

Komentarze

  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    zapowiada się smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Michał2

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    chciało by się takie zjeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !