Sposób przygotowania

Każdą galaretkę( każda innego koloru) osobno rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do całkowitego stężenia. Pokroić je w kostkę. Mleko podgrzać z cukrem. Do gorącego mleka dodać żelatynę i mieszć, aż całkowicie się rozpuści. Galaretki przełożyć do miski bądź do mniejszych slaterek, dodać rodzynki, zalać mlekeim. Wstawić na co najmniej 3 godz. do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    oryginalne, :) rozumiem że to mleko z żelatyną powinno być chłodne przed zalaniem galaretek(?)
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pyychA
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Tak carolajno, mleko powinno być choćby letnie a najlepiej zimne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale wspaniałe !!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetnie wygląda
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    kolorowe ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Bardzo fajny deserek :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !