Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czapla

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki 3 szt
mleko 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
cukier puder 3/4 szkl
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czapla

Każdą galaretkę( każda innego koloru) osobno rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do całkowitego stężenia. Pokroić je w kostkę. Mleko podgrzać z cukrem. Do gorącego mleka dodać żelatynę i mieszć, aż całkowicie się rozpuści. Galaretki przełożyć do miski bądź do mniejszych slaterek, dodać rodzynki, zalać mlekeim. Wstawić na co najmniej 3 godz. do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 13.01.2014 10:53
Bardzo fajny deserek :-)
Anna133 11.09.2013 07:05
kolorowe ;)
Maniek2 23.07.2013 12:25
świetnie wygląda
Iwusia 08.07.2013 21:45
ale wspaniałe !!
czekoladka_m 13.11.2012 20:10
Tak carolajno, mleko powinno być choćby letnie a najlepiej zimne:)
caffee_tea 26.04.2012 17:33
pyychA
caralajna 09.01.2012 21:59
oryginalne, :) rozumiem że to mleko z żelatyną powinno być chłodne przed zalaniem galaretek(?)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak