Sposób przygotowania

1. Ciasto: Ze składników z dodatkiem szkl. przegotowanej zimnej wody, zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i włożyć na pół godz do zamrażalnika.
2. Farsz: Grzyby oczyścić, umyć i pokroić. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać grzyby, podsmażyć. Dusić na małym ogniu ok. 15 min. Dodać posiekaną natkę, całe jajko, bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem. Większą część ciasta wyłożyć na natłuszczoną formę do tarty. Na to wyłożyć farsz. Resztę ciasta rozwałkować, powycinać nożem listki i ułożyć na farszu. Liście oraz brzegi tarty posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok. 40 min w temp. 190st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dla mnie bomba
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna, uwielbiam kurki
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Oj, to musi być smaczne :-)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super tarta
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    wygląda smacznie
  • 1
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Oj zjadłabym taką ,musi być smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !