Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp ze śliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
śliwki 25 dag
oliwa 3 łyżki
mąka 1 łyżka
cynamon do smaku
Goździki całe Prymat 2 sztuki
imbir do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 3 łyżki
sól do smaku
wino czerwone wytrawne 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karp ze śliwkami

Karpia należy pokroić na porcje. Oprószyć solą i odstawić na godzinę do lodówki. Śliwki wydrylować i zmiksować wraz z winem, cukrem, sokiem z cytryny, goździkami, imbirem, cynamonem i solą. Karpia obtoczyć w mące pszennej, podsmażyć lekko na oliwie i ułożyć w brytfance albo naczyniu żaroodpornym. Polać sosem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.02.2014 20:43
fajne zestawienie
IKrakowianka 06.10.2013 21:24
super pomysł
natii3624 05.05.2012 12:43
super pomysł! :)
Magdalena80 21.10.2011 23:22
o jeszcze o takim nie słyszałam
Ewelina47 06.05.2011 07:33
wykwintne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak