Sposób przygotowania

Kurczaka sprawić i umyć.
Mięso skropić sosem sojowo-grzybowym i odstawić na 15 minut.
Każdy kawałek obtoczyć z każdej strony w mące i dobrze podsmażyć.
Podlać wodą, posolić i popieprzyć i dusić na małym ogniu do miękkości.
Dodać odsączoną mieszankę i koperek, rozrobić w niewielkiej ilości wody mąkę ziemniaczaną, zagęścić sos i zagotować.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Dobrze jest kurczaka spożyć od razu, bo potem sos zagęszczony mąką ziemniaczaną robi się rzadki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    plagiat http://www.gotujmy.pl/kurczak-w-jarzynce,przepisy,55872.html
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Zewa, sorki!!!! sprawdzałam plagiaty użytkownika Paulina Nowicka i nie zauważyłam, że to rzeczywiście Twój przepis - bardzo Cię przepraszam!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam dania z kurczakiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !