Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybowa z lasu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 1/2 kg
cebula 20 dag
włoszczyzna porcja
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grzybowa z lasu

grzyby oczyść i pokrój.cebulę posiekaj i wraz z grzybami podsmaż na oleju lub maśle. posól i duś około 15 minut. włoszczyzne obierz,umyj i pokrój na kawałki. do duszących się grzybów z cebulą dodaj włoszczyznę i zalej 5 szklankami wody. dodaj soli do smaku oraz przypraw takich jak liść laurowy czy ziele angielskie.gotuj na małym ogniu przez 30 minut,na samym końcu śmietanę rozmieszaj z łyżką mąki i wlej do gotującej się zupy. ponownie zagotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak