Przepis i sposób przygotowania na: Mielońce z fasolą
Do masy dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
Wymieszać, formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na nie za dużym ogniu.
Podawać z ziemniakami i surówką.
mięso wieprzowe | 400 g |
jajko | 2 szt |
cebula | 1 szt |
czosnek | 1 ząbek |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 100 g |
sól, pieprz | do smaku |
oliwa | do smażenia |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierowania |
biała fasola | 1 puszka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: