Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalesniki bawarskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
masło 100 g
jaja 5 szt
mleko 2 szkl.
cukier wanilinowy 60 g
marmolada morelowa 200 g
cukier puder 10 g
słonina 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: nalesniki bawarskie

80g masła utrzeć z żółtkami do białości, powoli dodawać mąkę i mleko, a na końcu pianę z białek wymieszaną z cukrem waniliowym i delikatnie wymieszać. Patelnie rozgrzać, smarować słoniną i usmażyć 6 grubych naleśników. Każdy posmarować marmoladą i układać warstwami w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wierzch posmarować stopionym masłem i posypać cukrem pudrem. Piec 15 minut w nagrzanym piecu. Kroić jak tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.05.2012 19:39
Wygląda pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak