Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane paski kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 600 g
oliwa 1/2 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 15 plasterków
czosnek 4 ząbki w plasterkach
sos sojowy 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
listki kolendry

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane paski kurczaka

Piersi kurczaka pokroić w paski grubości kciuka. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Dodać paski kurczaka. Zostawić w lodówce na co najmniej 3 godziny. Grillować na płycie od raclette lub smażyć na suchej (oliwa z marynaty wystarczy) gorącej patelni. Można w trakcie smażenia dodać do mięsa paski kolorowej papryki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak