Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selera marynowanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler konserwowy 1 słoik
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza 1 puszka
ogórek konserwowy Smak 6-7 sztuk
szynka z indyka 15 dag
szynka gotowana 15 dag
jajko 4 sztuki
majonez 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
papryka czerwona 1/2 sztuki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera marynowanego

Jajka ugotować na twardo. Obrać i posiekać w kostkę. Kukurydzę, fasolę i seler odsączyć w jednym duszlaku a następnie wysypać razem do miski. Szynki, ser, ogórki, paprykę pociąć na plastry a dalej na drobną kostkę, Wszystko przesypać do miski. Doprawić czosnkiem i dodać majonez i ketchup. Dokładnie wymieszać i odstawić na pół h do przegryzienia. Podawać samą lub z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 23.03.2012 11:33
lubie takie slatki
halina17 09.01.2012 13:04
dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak