Sposób przygotowania

Salsefię obrać i umyć. W litrze zimnej wody wymieszać z 2 łyżkami mąki i zanurzyć salsefie na kilka minut. Wyjąć, odłożyć do obeschnięcia. Najgrubsze przeciąć tak, aby wszystkie były jednakowej grubości. Zagotować 4 l wody, posolić dodać ocet, włożyć salsefię i gotować 10 minut. Odcedzić. Plastry lekko rozbitego mięsa zawinąć wokół salsefii i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
W garnuszku roztopić masło, dodać 1 łyżkę mąki, wymieszać, dodać szklankę wywaru i gotować, mieszając 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem, gałką i koperkiem. Polać salsefię, posypać startym serem i piec 20 min. w 200st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Co to jest salsefia ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    warzywo; jadalna część - korzeń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !