Sposób przygotowania

Kostki rosołowe rozpuścić we wodzie, wrzucić obrane jarzyny i pogotować to wszystko. Gdy jarzynki zaczną mięknąć dodać wypłukany ryż i gotować aż ryż zmięknie. Dodać koncentrat pomidorowy (tu można użyć większej ilości - da to mocniejszy smak), zagotować. Odlać do szklanki 1-2 chochelki i rozmieszać ze śmietaną (ja do zupy daję trochę i później na każdy talerz około pół łyżeczki). Wlać do zupy. Można dodać koper posiekany.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam taką
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    najpopularniejsza zupa i prawie każdy lubi
  • 0
    original
    Opublikowano

    senninha

    a ja nienawidzę pomidorów, a zupę i sos uwielbiam ! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !