Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowo-pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 3 szklanki pokrojonych
sok z pomarańczy 1/2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
skórka z pomarańczy 1/2 łyżeczko otartej skórki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowo-pomarańczowy

Cukier zalać 1 szklanką wody, zagotować i ostudzić. Truskawki, sok pomarańczowy i skórkę zmiksować na gładką masę. Porcjami dodawać syrop, cały czas miksując. Mus przełożyć do szklanego naczynia i mrozić 3 godz., mieszając co 30 min. Potem zmiksować i od razu podawać. W zamrażalniku można przechowywać sorbet do 3 dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak