Sposób przygotowania

Wątróbkę drobiową umyć, oczyścić i ugotować w małej ilości wody.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto
Ugotowaną i wystudzoną wątróbkę zmielić razem z 2/3 cebuli, do masy dodać wino i masło aż do uzyskania gładkiej masy - czasem masła potrzebuję trochę więcej a czasem mniej niż podane w przepisie.
Przyprawić kminkiem, solą i pieprzem, dodać resztę cebuli, wymieszać i schłodzić.
U mnie pasta ta jest głównym smarowidłem do tostów jak są goście.
Smacznego

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię wątróbkę ale na ten sposób jej nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !