Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winna pasta z wątróbek drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 1/2 kg
masło 100 g
wino czerwone 150 ml
cebula 3 szt
kminek 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Winna pasta z wątróbek drobiowych

Wątróbkę drobiową umyć, oczyścić i ugotować w małej ilości wody.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto
Ugotowaną i wystudzoną wątróbkę zmielić razem z 2/3 cebuli, do masy dodać wino i masło aż do uzyskania gładkiej masy - czasem masła potrzebuję trochę więcej a czasem mniej niż podane w przepisie.
Przyprawić kminkiem, solą i pieprzem, dodać resztę cebuli, wymieszać i schłodzić.
U mnie pasta ta jest głównym smarowidłem do tostów jak są goście.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.02.2012 08:34
lubię wątróbkę ale na ten sposób jej nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak