Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik fikuśny z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
serek homogenizowany 4 szt
woda 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik fikuśny z galaretką

Galaretki zalać w naczyniu o plaskim dnie i wstawić do lodówki. Nastepnie wylać do miski serki, żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach zimnej wody, potem zalać do wodą gorącą tak aby razem była 1/2 szklanki wody, wystudzić, dolac do serków. Z galaretki ciąć kształty foremkami do ciasta np.kwiatki. W tortownicy ukladac galaretki i zalać serową masą, schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 21.06.2013 22:11
fajna nazwa
Pani Domu 04.06.2012 19:17
fajny torcik
leonkot 28.10.2011 15:35
ciekawe
Kate131 15.06.2011 07:28
dobry
Olaa 25.04.2011 18:12
ciekawy
agnieszka214 25.12.2010 09:10
ciekawe
SYLWIA63 06.11.2010 13:52
ja robię podobne ciasto i jest pyszne
pegaz 25.10.2010 08:46
ciekawe
pegaz 25.10.2010 08:46
ciekawe
Tahitha 23.10.2010 08:39
Całkiem może być fajny,
iwa643 29.08.2010 08:44
fajny przepis szkoda ze nie ma zdjecia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak