Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Włoska\" pasta fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 200 g
pomidory krojone z puszki 100 g
czosnek 4 ząbki
oliwa 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
cząber do smaku
tymianek do smaku
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: \"Włoska\" pasta fasolowa

Fasolę namoczyć, zagotować do miękkości i zmielić w blenderze. Dodać odcedzone pomidory, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawami i zgniecionym czosnkiem. Dodawać mieszaninę do pasty cały czas mieszając aż powstanie gładka maź.
Jeżeli pasty nie zużywamy od razu wkładam ją do plastikowego pojemnika i cieniutko polewam oliwą żeby nie schła. Można trzymać w lodówce do tygodnia w ten sposób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.01.2014 00:08
wygląda apetycznie
sunnymood 27.06.2012 10:19
extra
caralajna 11.02.2012 21:21
wow! rewelacyjna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak