Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
kapusta biała 1 szt.
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
sok pomidorowy 1 litr
przecier pomidorowy 2-4 łyżki
ziele angielskie kilka ziarenek
woda ile trzeba
cebula biała 1-2 szt.
kminek szczypta
jajko 1-2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę należy obgotować w lekko osolonej wodzie. Po czym ściągnąć liście - uważając, by się nie porwały. Mięso mielone wyrobić z solą, pieprzem, jajkiem, bułką tarta, szczyptą kminku i drobno pokrojoną cebulą. Na każdy liść kapusty nakładać porcję mięsa mielonego, zwijać, spiąć wykałaczką. Gołąbki układać w garnku, zalać sokiem pomidorowy, dodać przecier, liść laurowy, ziele, ew. sól i gotować na małym ogniu. W razie potrzeby dolać wodę. Z pozostałego wywaru można sporządzić sos, dodając zawiesinę z mąki i wody. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 09.01.2012 12:03
strasznie takie lubię
[email protected] 09.01.2012 10:59
mmniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak