Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w marynacie śliwkowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle cielęce 4 sztuki
powidło śliwkowe 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
sól
pieprz
goździki mielone 1 szczypta
wino białe wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w marynacie śliwkowej

W rondelku podgrzać powidło wymieszane z winem i korzeniami.doprawić solą i pieprzem.myte mięso i osuszone ugnieść i natrzeć przyprawami.odstawić na 15 min.upiec i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak