Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jaja 1 szt
mleko
cukier puder
banan 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z bananami

Przesiać mąkę do miski, wbić jajko i wlać tyle mleka, aby masa zgęstniała - powinna być gęstsza niż ta na naleśniki. Banany pokroić w kostkę - ja robię większą, ale może być drobniejsza. Wymieszać delikatnie z ciastem i smażyć wszystko na rozgrzanej z olejem patelni. Odsączyć tłuszcz na ręczniku papierowym i podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Batonik-XXL 30.03.2012 12:54
fajniutkie
joanna77 30.03.2012 12:47
mniam
caralajna 01.02.2012 10:07
ja tez przepadam za bananowymi plackami :)
Kas2 24.01.2012 11:32
uwielbiam te z bananami, pysznie wygl?daja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak