Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok malinowy na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 0,5-1 kg
cukier waniliowy 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sok malinowy na zimę

Owoce umyć, osuszyć i wsypać do słoika (ja mam taki duży jeden w którym zawsze robię) i zasypać cukrem. Tak przygotowane przykrywam ściereczką. W słoiku wygląda to mniej więcej tak : dwie garści malin, cukier, znów maliny i znów cukier itd... Po kilku dniach, gdy owoce puszczą już sok przecedzam go i rozlewam go buteleczek (mam ich pełno po soczkach mojej córci, a wygodniej się ich używa niż słoików), zakręcam i pasteryzuję przez około 10-15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.03.2012 15:19
super
parysek10 01.03.2012 15:58
Zawsze mam taki w zapasie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak