Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria do słoika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
cebula 25 dag
sól 1 łyżka
ocet 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
cukier 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria do słoika

Ogórki obrać i pokroić na cienkie plasterki, posolić i zostawić na mniej więcej 1 godzinę, by puściły sok. W tym czasie przygotować zalewę - podgrzać ocet z wodą i wymieszać z cukrem. Ostudzić. Po słoika wkładać ogórki, listek laurowy, ziele angielskie, 2-3 ziarenka pieprzu i zalać już zimną zalewą. Pasteryzować około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 03.05.2012 11:08
ciekawy przepis, na zimę jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak