Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie winno musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe wino 1 szklanka
musztarda ziołowa 4 łyżeczki
śmietana 1\\2 szklanki
sok z cytryny
sól
olej
cielęcina 6 plastrów karkówka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie winno musztardowym

Mięso musimy najpierw umyć i osuszyć i wygnieść dłonią a następnie smażyć na oleju po czym wlewamy gorąca wodę , nie dużo i przykryć aby się dusiło 15 minut. co jakiś czas przewracać , potem przekładamy na talerz , do rondelka wlewamy wino, śmietanę i musztardę , mieszamy podgrzewając aż sos zgęstnieje, doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny , wkładamy do sosu mięso i podgrzewamy na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie , tylko musimy pilnować aby sos się nie przypalił , gotowe wykładamy na talerze i możemy podawać z brokułami z wody i sałatą w sosie winegret albo mizerią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 31.01.2013 17:33
świetne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak