Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane sardynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sardynki 1 puszka
musztarda 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
cebula 1 łyżeczka
sok cytrynowy 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1\\2 łyżeczki
natka pietruszki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 6

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane sardynkami

Z jajek wyjąć żółtka i przetrzeć przez sito , dodajemy osączone z oliwy sardynki , majonez, cebulę bardzo dobrze posiekaną , sok z cytryny , curry i sól z pieprzem do smaku , wszystko dokładnie musimy wymieszać i napełnić masą połówki jajek a przybrać możemy natka pietruszki i jeszcze plasterkami cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 18.12.2012 08:48
bardzo fajne
anulka69 11.01.2012 09:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak