Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka do słoika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 1 szklanka
woda 2 litry
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżki
miód 4 łyżki
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka do słoika

Paprykę podzielić na mniejsze części (tu już zależnie od gustów) i dać do słoików. Do każdego wrzucić 2-3 ziela angielskie, 1 listek laurowy, kilka ziaren gorczycy białej. Przygotować zalewę: wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Gorącą zalewać paprykę. Pasteryzować przez około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.03.2012 19:11
dobrze mieć w zapasie kilka słoików takiej papryki konserwowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak