Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę i zeszklić obraną i posiekaną cebulę. Mięso oprószyć solą, dodać do boczku i zrumienić na mocnym ogniu. Następnie dodać śmietanę z papryką Prymat i pieprzem Prymat oraz z sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać. Dusić do miękkości, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posypać migdałami i natką pietruszki Prymat.

Podawać z grzankami z białego pieczywa

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowite
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    może być fajne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    zrezygnowałbym z migdałów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !