Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 2 sztuki
cebula 1 sztuka
śmietana 36-procentowa 20 dag
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
sok z 1 cytryny - -
sól - -
boczek wędzony 15 tłusty
Natka pietruszki suszona Prymat - -
płatki migdałowe 8 prazone
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę i zeszklić obraną i posiekaną cebulę. Mięso oprószyć solą, dodać do boczku i zrumienić na mocnym ogniu. Następnie dodać śmietanę z papryką Prymat i pieprzem Prymat oraz z sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać. Dusić do miękkości, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posypać migdałami i natką pietruszki Prymat.

Podawać z grzankami z białego pieczywa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 16.02.2011 15:23
zrezygnowałbym z migdałów
berys18 04.02.2011 07:26
może być fajne
Barbara55 17.10.2010 15:18
dobre
Emilia22 22.09.2010 11:11
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak