Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
sól, pieprz do smaku
słodka śmietana 18% 250 ml
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
kości schabowe 1 kg
kapusta 500 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Kości umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą.
Zagotować, zdejmować co jakiś czas burzyny, aby wywar był klarowny.
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Kapustę obrać z wierzchnich liści i pokroić w kostkę. Po około 30 minutach posolić wywar.
Dodać warzywa i kapustę i gotować prawie do miękkości.
Dodać ziemniaki, natkę selera i pietruszki i gotować do miękkości ziemniaków.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Śmietanę rozmieszać w naczyniu, dodać trochę zupy, dokładnie wymieszać i wlać do kapuśniaku.
Kości obrać i wrzucić do zupy lub podać oddzielnie do poskubania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 02.11.2011 23:37
pycha
angelika14 31.10.2011 11:39
apetyczny i zdrowy po prostu palce lizać
angelika14 31.10.2011 11:39
apetyczny i zdrowy po prostu palce lizać
Kate131 26.07.2011 08:12
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak