Sposób przygotowania

Kości umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą.
Zagotować, zdejmować co jakiś czas burzyny, aby wywar był klarowny.
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Kapustę obrać z wierzchnich liści i pokroić w kostkę. Po około 30 minutach posolić wywar.
Dodać warzywa i kapustę i gotować prawie do miękkości.
Dodać ziemniaki, natkę selera i pietruszki i gotować do miękkości ziemniaków.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Śmietanę rozmieszać w naczyniu, dodać trochę zupy, dokładnie wymieszać i wlać do kapuśniaku.
Kości obrać i wrzucić do zupy lub podać oddzielnie do poskubania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczny i zdrowy po prostu palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczny i zdrowy po prostu palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !