Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 10 dag
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka

Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Posiekać z miękką margaryną i zarobić ciasto. Tak przygotowaną kruszonką możemy z powodzeniem posypać (można ją zetrzeć na tarce na dużych oczkach) na ciasto z owocami. Można ją też zamrozić i po odmrożeniu nadaje się równie dobrze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 13.02.2012 21:53
ja też wyjadałem w dzieciństwi
kate.500 26.01.2012 10:52
jak bylam mala to wyjadalam kruszonke z kazdego ciasta, ktore piekla moja babcia...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak