Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę i posiekać razem, dodać śmietanę, żółtka, cukier waniliowy i cukier puder (łyżkę). Zagnieść ciasto. Zwinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. W tym czasie ubić pianę z 4 białek, dodać 30 dag cukru pudru i dalej ubijać. Wymieszać z ciastem. Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką ciasteczka. Upiec w piekarniku na złoty kolor. Po wystudzeniu jedne krążek smarować marmoladą i sklejać z drugim. Brzegi obtaczać w polewie czekoladowej i koksie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jak niebo w gębie, to trzeba koniecznie spróbować :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nie wątpię.. ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetny słodki przysmaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !