Sposób przygotowania

Buraki umyć i ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone bardzo drobno posiekać. Filety śledziowe pokroić na małe kawałki. Fasolę osączyć z zalewy. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić, dodać ziemniaki i podsmażyć, ostudzić. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać pozostałą oliwę wymieszaną z musztardą, przyprawić do smaku, wymieszać. Włożyć na kilka godzin do lodówki. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszna,robię podobną
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    lubię taką pyszną sałatkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !