Sposób przygotowania

Cukinie obrać i usunąć pestki. Zetrzeć na drobnych oczkach i odsączyć. Masło roztopić i ostudzić. Żółtka ubić z masłem i mąką. Dodać cukinię, dobrze wymieszać. Na końcu dodać ubite białka. Wymieszać ciasto by było jednolite. Piec gofry na rumiany kolor. Z jogurtu, majonezu i posiekanego szczypiorku przygotować sos. Gofry podawać polane sosem i z przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi. Dzieciakom będą także smakować z dżemem.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjny przepis
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ale puszyste
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo interesujący przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo oryginalny przepis, myślę że również bardzo smaczny sposób na wytrawne gofry.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !