Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groszek w strączkach z płatkami migdałowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
migdały w płatkach 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek cukrowy 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: groszek w strączkach z płatkami migdałowymi

W osolonej wodzie ugotować groszek z obciętymi końcówkami ( ok. 8 min.). Na patelni roztopić masło, wsypać płatki i podsmażyć na złoty kolor, posolić i popieprzyć. Polać groszek i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.05.2012 17:30
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak